Tourkap/racekap

Om u nog meer comfort en bescherming te bieden hebben wij voor onze Mango rijders de Tourcap ontwikkeld. Het pakte goed uit! Inmiddels hebben we ruim 200 tevreden gebruikers. En niet alleen voor de Mango …..

with tourcap

De Tourkap van Sinner Bikes is een praktische toevoeging voor Mango, Quest en Strada velomobielen. Het volhouden van een hoge kruissnelheid kost minder inspanning door de goede aerodynamische eigenschappen. Aan afwerking, ventilatie en zicht rondom is veel aandacht besteed. De hoofdruimte is zeer ruim. Met gemak kan men al rijdende een bidon drinken en het zicht op het dashboard is ongehinderd. Het draaipunt is voorzien met een wrijvingsplaat van schuim zodat ook bij slecht wegdek het vizier niet ongewild zakt. Zicht opzij en naar achteren is vrijwel ongehinderd door de ruime openingen opzij. Voor wedstrijden is het een goed idee om deze openingen te sluiten voor net dat beetje extra aerodynamische efficiëntie.

De openingen in de kap en het lange schuine vizier laat veel indirect licht toe tot de cockpit, maar direct zonlicht wordt grotendeels buiten gehouden. Dit voorkomt dat de binnenruimte opwarmt. De binnenruimte wordt door de rijwind zelfs koeler dan de buitentemperatuur, niet alleen heel belangrijk in een wedstrijd, maar ook bij toeren en forensen tijdens warme zomerdagen. Daalt de temperatuur teveel, dan is het (gedeeltelijk) sluiten van het vizier genoeg om de temperatuur snel te verhogen. Omdat dit traploos kan is het eenvoudig om een comfortabele stand te vinden. Door de opstaande rand van de kap, direct achter het vizier wordt lucht langs de achterkant van het vizier geleid. Dit help om beslaan van het vizier te voorkomen. Bij bepaalde weersomstandigheden is het onvermijdelijk dat bij stilstand, bijvoorbeeld voor een stoplicht, het vizier soms toch beslaat. Tijdig anticiperen door geheel openen van het vizier voorkomt dit. Zodra men verder rijdt kan het vizier weer naar de voorheen gekozen stand gezet worden. In herfst en winter kan men aanvullend anti-condens middelen toepassen.

De Tourkap is verkrijgbaar in carbon (€ 495,-)    en in carbon/kevlar uitvoering  (€ 545,-)  zowel in zwart als in wit. Hetzelfde model is ook geschikt voor de Quest en de Strada, het sluit alleen niet zo strak aan als op de Mango”hoed” met als voordeel  een nog betere ventilatie.  Inmiddels is er ook voor de Quest XS een passende tourkap verkrijgbaar. ( carbon € 545,- en carbon/kevlar  € 595,-)   Voor een bijzonder kleur is er een meerprijs van € 152,-.

Verzending in binnen- en buitenland  verzorgen we graag.

[AFG_gallery id=’11’]

YouTube Playlists

Neem ook eens een kijkje op Harry's blog en lees over zijn belevenissen en ervaringen met de Mango.